HEEL de WERELD - Janet Schmidt

Training

HEEL de WERELD

Voor jeugdprofessionals met expertise op het gebied van rouw verlies. Voor deelnemers die ook de training Kind Gezin & Rouw gevolgd hebben.

Pijlers_heel_de_wereld

Deze training richt zich op 5 verschillende pijlers, waarbij ik allereerst het hart noem. Werken met je hart is een voorwaarde om aan deze training mee te doen. Een rouwende heeft een ‘gebroken’ hart en de professionele nabijheid van de begeleider is een must.

1-1
2-2

De volgende pijler is de KAART, waarmee jij al veel gereisd hebt. Zowel zelf als met een cliënt. In HEEL de WERELD leer je andere professionals zowel in de praktijk als op scholen te werken met de KAART.
Jij als KAART-trainer ontvangt na afronding van de jaartraining een licentie met logo welke je op jouw site kunt plaatsen. Naast het geven van KAART-trainingen professionaliseer je ook op het gebied van het begeleiden van scholen rondom verlies bij calamiteiten maar net zo goed in de preventieve sfeer; ouderbijeenkomsten, klassengesprekken, teamtraining en het begeleiden van directie. Je leert het allemaal.

Dan maken we een bruggetje naar intuïtie. Je weet In het werken met de KAART ben je goed verbonden met jezelf, je bent zelf immers instrument In het geheel. Je bent verbonden met de cliënt, met de ander. En de derde component in het gesprek is dat je verbonden bent met het wetende veld. Om in verbinding te zijn met het wetende veld is het van belang jezelf goed te kennen lichaams-sensaties te herkennen, in jezelf te voelen, te weten hoe af te stemmen op de cliënt.

Intuitie_heel_de_wereld
3-2

Én om naar de volgende pijler te reizen springen we als het ware naar het veld van inspiratie. Op de KAART zichtbaar als het eiland van inspiratie en hier zie je het vuur. Het vuur dat in jou brandt om met dit thema aan het werk te gaan. Die inspiratie kun je ook weer doorgeven, vandaar de fakkels om het vuur. Je geeft als het ware de inspiratie en het werken met de KAART door. Daarnaast ook zul je - als je dat wil uiteraard - een eigen product of programma ontwikkelen wat anderen - kinderen volwassenen - helpt om in gesprek te gaan met elkaar om het verlies integreren dat zij meemaakten.

En tot slot komen we bij de toekomst. Jouw toekomst zal veranderen doordat je nog meer expertise opbouwt rondom dit thema, nog meer kennis krijgt, nog meer begeleidings- vaardigheden hebt om niet alleen kinderen en gezinnen te begeleiden maar ook scholen.
Door jouw ontwikkeling verandert jouw toekomst én die van anderen!

Toekomst_heel_de_wereld

Vragen

Meestgestelde vragen over deze training

Nee deze training is een ervaringsgerichte training. De kennis die je hebt opgedaan in Kind Gezin & Rouw neem je mee naar deze training en wordt aangevuld op de livedagen met nieuwe kennis gericht op professionele ontwikkeling én op persoonlijke ontwikkeling. Wel is er een online omgeving ingericht waar je alle documenten terug kunt vinden die je aangeboden krijgt tijdens de live trainingen zodat je altijd je database op orde hebt.

Nee dat kan niet. In de training Kind Gezin & Rouw leer jij werken met dit thema. Wij leren elkaar beter kennen en aan de hand daarvan hebben we een match. Zien jij en ik een vervolg in jouw ontwikkeling in een vervolgtraining dan zal ik je het aanbod doen.

Bij deze training zit altijd een individuele intake. Dat is ook het moment dat je aan kunt melden of In de weken daarna de aanmelding gaat gepaard met een inschrijfformulier voor heel de wereld.