Klas op de KAART - Janet Schmidt

Training KLAS op de KAART

Dagtraining voor IB en leerkrachten in de gouden én zilveren weken

Aan de hand van de KAART en praktijkvoorbeelden mét de kaart leer je de kaart in te zetten in jouw GROEP.
We kijken samen naar hoe kind(eren) met de kaart (soms verbeeld door materialen als poppetjes, stenen, veren) kunnen bewegen in situaties op school, thuis, met vrienden en vriendinnen.

We kijken naar hoe zij omgaan met dat wat ze tegen komen in het (veranderende) leven en zich kunnen leren uiten d.m.v. de kaart. Je leert de kaart in te zetten als effectieve interventie ondersteunend in groepvorming, persoonlijke ontwikkeling van kinderen.
Situaties die je vaak veel tijd kosten om ze na te bespreken, worden sneller in kaart gebracht. Je bent vlotter bij de kern. Het kind wordt ondersteund bij het vertellen van zijn/haar verhaal over het gebeurde. Voelt zich begrepen omdat wat op de kaart staat, voor iedereen helder is.

JanetSchmidt_Schoolbegeleiding

In deze training staat de reis door het innerlijk landschap of zoals een kind eens zei 'mijn binnenland' centraal. De soms nog verborgen gevoelens, gedachten, wensen van jouw kind(eren), worden door de landschapsbeelden wakker geroepen. Wat geraakt wordt, kan naar buiten gebracht worden.
Door het 'spelen' met en op de kaart wordt zichtbaar wat er leeft zowel bij individuele kinderen als in de groep.

We gaan aan de slag met de kaart icm concrete materialen, waarmee kinderen zich nóg gemakkelijker kunnen uitspreken. Ook binnen kwetsbare thema's als gepest worden, verlies van vertrouwen, veiligheid in de groep komen aan bod.

Uiteraard is er tijd voor het stellen van specifieke vragen en voor het samen oefenen met meegebrachte voorbeelden uit jouw groep.

Deze speelse, inspirerende dagen geven jou als leerkracht/IB'er de mogelijkheid om met kinderen in gesprek te gaan mét de kaart. De kaart eigen te maken en in te zetten. Elke dag weer.

Training

KLAS op de KAART

MAXIMAAL 12 DEELNEMERS

€ 497,-

scholing vrijgesteld van BTW

Houvast tijdens gesprekken

Speels in gesprek

Je kunt 'meekijken' in het koppie van kinderen

Meer (onderling) begrip

Meer rust in je groep

Je creëert een veilige bedding, voorwaarde om tot leren te komen

JanetSchmidt_CRKBO

Praktisch

Data: dinsdag 13 september 2022 of woensdag 11 januari 2023 
Tijden: 9:30 tot 16:00 uur | Locatie: regio Amersfoort
Inclusief: lunch, tafelKAART en vloerKAART

mail info@janetschmidt.nl voor incompany

Janet Schmidt - Klas op de KAART (5)