Masterclass de KAART in de praktijk - Janet Schmidt

De Kaart in de praktijk

bekijk nu de Masterclass

Dé tool om speels en zorgvuldig met cliënten in gesprek te gaan over kwetsbare thema's

 

JS_HANDLEIDING_basis videos kaart
JS_DRAAD_voor website
JS_DRAAD_voor website

Opname Masterclass

Welke mogelijkheden biedt de KAART?

Deze en andere vragen komen aan bod in de Masterclass:

  • Voor welke cliënt is de KAART geschikt?
  • Heb je voorbeelden (casussen) over hoe de KAART werkt?
  • Werkt de KAART ook voor kinderen (die niet kunnen lezen)
  • Wat is nou het verschil (in ervaring) tussen de vloerkaart en de tafelkaart?

Complete set voor Professionals Voordelen van de KAART voor Professionals

1-1

De KAART...

is een speelse en toch zorgvuldige manier die helpt kwetsbare thema's ‘gemakkelijker’  te bespreken.

2-2

De KAART...

raakt! Het biedt een prachtige manier om in contact te komen met een diepere laag, het onderbewuste.

3-2

De KAART...

helpt op een snelle en zorgvuldige manier om groot en klein te helpen zich te uiten over emoties en gedachten.

De KAART voor Professionals

De KAART is er in 3 afmetingen. Het tafelmodel is verkrijgbaar in de afmeting 100 cm x 70 cm en wordt geleverd met een basis-video-handleiding en een basisset houten poppetjes in een katoenen zakje.
Het vloermodel heeft de afmeting 240 cm bij 170 cm.
Deze wordt zonder poppetjes geleverd, omdat deze juist bedoeld is er om in levendelijve op te ‘reizen’.
De afmeting van de KAART voor gebruik met paardencoaching is 480cm bij 340cm.

Je kunt alle KAARTen ‘los’ bestellen. De vloer- en tafelkaart zijn ook als bundel verkrijgbaar.

Janet_Schmidt_KAART_Mockup

Tafelmodel nu voor €222,-

Of bestel de voordelige bundel van vloer- en tafelKAART samen

JanetSchmidt_Betalingen

Bekijk hier de ervaring van Rebecca

Wanneer ik met de kaart werk, zie ik dat er een veilig kader ontstaat voor kinderen en jongeren. Een kader waarin er ruimte is om de eigen innerlijke wereld visueel te onderzoeken, te ontdekken en te experimenteren. Kinderen en jongeren krijgen inzichten zonder dat ik die hoef aan te geven. Hierdoor doen kinderen en jongeren hun eigen ontdekkingen, wat een krachtiger effect heeft. Werken met KIND op de KAART vraagt weinig taal, en toch vertelt het ons zo veel!

Tegels Live-Online-Sessies op de KAART (1)
11
12
JanetSchmidt_Kaart4

Ver-halen, ver-woorden vraagt training.
Training roept kunde, de menselijke maat.
In den beginne was het woord,
Maar het woord werd met het woord verward
Zo anders is: uit het stille midden
De oorspronkelijke stem laten roepen en
Hoorbaar maken
Kunst vraagt kunde, toewijding
Inwijding
Bron: vonken van verlangen

Lees de ervaringen van professionals die al met de KAART werken

JanetSchmidt_Leendert

Leendert van G trainer, coach, hulpverlener

De KAART gebruik ik in trainingen en opleidingen. Het is een heel mooi hulpmiddel om te komen tot waar iemand zit en waar iemand naar toe wil, om te komen tot verbinding en dialoog.

Het geeft nieuwe inzichten, zet mensen stil, er komt soms naar boven wat niet zomaar in gesprek naar boven zou komen. Het biedt snelle verbinding in groepen, toont verschillen tussen mensen (kiezen op grond van woorden of meer op grond van beeld) en is daarmee een mooi hulpmiddel.

Regelmatig zijn mensen na het gebruik van de KAART van plan zelf de KAART te kopen. Ook in individuele begeleiding gebruik ik de KAART wel. Werken met de KAART is een mooie methodiek die naast andere methodieken heel helpend kan zijn.

JanetSchmidt_Trudy

Trudy ten H rouwbegeleider

Gesprekken zijn niet 'te sturen', je werkt met wat de cliënt naar voren brengt. Daarnaast kan je de KAART evt. ook gebruiken met vragen over een derde persoon die er niet bij aanwezig is (waar denk je dat Piet heen zou willen, en waar staat hij nu denk je en wat is ervoor nodig om…).

Bij minder spraakzame mensen die niet weten wat ze willen, is er genoeg te zien waarbij ze wél kunnen bedenken en zien wat al dan niet bij hun past. En zo kun je toch toegankelijk het gesprek ingaan. Fijn is ook dat de cliënt in de 3e persoon kan praten en met symbolen kan laten zien wat er speelt. Beelden zeggen soms meer dan woorden.

En deze werkvorm kan inzichten opleveren waar men van tevoren nooit bij stilgestaan heeft. Het proces is soms verrassend en kan ook confronterend zijn (maar daardoor wél weer inzicht geven).

De KAART is goed te gebruiken in meerdere verschillende situaties als scheiding, verlies van vertrouwen, verlies van werk en werkt fijn bij hen die vaak 'ik weet het niet’ zeggen en zo e.e.a. voor zich zien en kunnen kiezen wat op dat moment met hen resoneert. De KAART is overzichtelijk en ik ben blij en tevreden met opgedane inzichten.

JanetSchmidt_Anne

Anne R rouwtherapeut en trainer

In het werken met de KAART spreekt vooral de symbooltaal enorm aan. De KAART helpt woorden te vinden en/of met eigen beelden te komen. Het ondersteunt om aanwezige gevoelens te verwoorden, elkaar beter in processen te begrijpen.

Het mooie is dat ieder dit prachtige hulpmiddel op zijn eigen wijze zal gebruiken. Ieder met zijn eigen verhaal. Naast het in te zetten voor kinderen die te maken hebben met scheiding of overlijden, gebruik ik de KAART ook bij thematieken als burn-out, adoptie en zelfs bij intervisie/supervisie.

Had jij deze vraag ook? Wellicht vraag je je nog af...

Je ontvangt de kaart tafelmodel in een koker, zodat je hem altijd netjes op kunt ruimen. Het vloermodel ontvang je in een vierkante telescopische koker die je na zorgvuldig los-snijden in het midden van de koker steeds weer opnieuw kunt gebruiken.

Zeker kun je er ook met ouders mee werken! Je legt de kaart bv neer bij een intakegesprek en/of een evaluatie-gesprek en vraagt aan de ouders waar zij zien dat hun kind staat m.b.t. zijn relatie tot het onderwerp. Zo heb je ook met hen in één vraag helder hoe zij het zien. Ook kun je er met je intervisiegroep mee werken of op een ouderbijeenkomst.

Zeker! Je ontvangt bij het tafelmodelmodel KIND op de KAART een kleine set poppetjes (8 stuks) in een zakje.
Bij het vloermodel ontvang je geen poppetjes. Bij dit model is het juist de bedoeling dat je erop gaat staan of met voorwerpen werkt.

Ja hoor dat kan via deze link.

De kaart is gemaakt van buitenbanner-materiaal. Dat is een stevig doek waar je ook wel eens buitenspandoeken van ziet.

De kaart is zeer duurzaam Er zijn professionals die de kaart al wel 10 jaar hebben en de kaart is nog net zo mooi. Het mooie is ook dat je de KAART kunt schoonmaken, dweilen met een zacht wasmiddel. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je er niet met scherpe materialen/hakken op werkt.

De KAART wordt binnen twee dagen verzonden. Houd er rekening mee dat als je op vrijdag bestelt de KAART dinsdag door Post NL bezorgt wordt.

Je ontvangt een basis videohandleiding bij de KAART en als professional met al jouw kennis ga ik ervan uit dat je er mee aan de slag kunt. Wil je nog veel meer mogelijkheden met de KAART verkennen kom dan naar een online training of een live training. Je bent welkom.

Dat kan zeker. Weet wel dat dan de beleving veel minder is dus waarschijnlijk zal de cliënt ook minder intens reizen. Dus de vraag is of je dat zou moeten willen. De KAART is ervoor gemaakt om een reis te maken met klein materiaal op het tafel-model of fysiek op het vloermodel.

De KAART is voor elke leeftijd. Ook als kinderen nog niet kunnen lezen, kunnen zij toch reizen op de KAART, doordat ze vooral gebruikmaken van de symbolen

Bij het tafelmodel ontvang je een zakje met een aantal houten poppetjes.

Het kan, maar is niet noodzakelijk. Het vloermodel volstaat

Zeker kan dat. Stuur in dat geval een mail naar info@janetschmidt dan wordt er contact met je opgenomen.

Samenwerking en Incompany

14
15
13
12
11