Verdriet in huis - Janet Schmidt

Verdriet in huis

in de wereld van het kind in een gezin met verlies

JS_TRAINING_verdriet in huis
JS_DRAAD_voor website

Als er iemand doodgaat

5
6

Samen onderweg

Verdriet & Verkracht

Ik ben Janet Schmidt, rouw- en trauma-therapeut en ik help ook jou graag  in deze verdrietige tijd. Ik ben er voor jou én je kinderen welke leeftijd ze ook hebben.

Mijn aandacht met jou gaat naar jouw gezin, naar wat speelt en wat geheeld mag worden. Op jullie tijd, in jullie tempo. Samen onderweg.

In deze 'reis' maak ik gebruik van de KAART, een gesprekstool, die ik ontwikkelde om kwetsbare thema's gemakkelijker te bespreken.

10
11
12

Hoe werken we samen?

Verdriet & Verkracht

Jullie Verhaal

Jullie verhaal wil gehoord en geheeld worden. Voordat je komt vertellen, vraag ik je (via de mail) je voor te bereiden op de eerste sessie. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, stel ik je vooraf enkele vragen die als leidraad voor de begeleiding dienen. Je bent welkom en kunt een afspraak inplannen via deze link.

Verdriet & Verkracht

Een Sessie

In de eerste sessie vertel jij, als ouder wat er gebeurd is, wat je zorgen zijn en waar je hulp bij nodig hebt. Ik luister en we gaan dieper in op wat er gehoord wil worden. Op de KAART 'bereis' jij jullie verhaal en kijken we samen wat jullie kinderen nodig hebben, hoe je er voor jezelf en hen kunt zijn.

Verdriet & Verkracht

Het Vervolg

Sessies werken door. Zoals ji de sessie in je opneemt en door laat stromen, pakken je kinderen dat op. Ze kijken namelijk naar jou. De inzichten en adviezen die je hebt gekregen pas je toe in je gezin. En dat zal niet altijd gemakkelijk zijn. Daarom kunnen we via whatsapp tussendoor  contact hebben. 

Verdriet & Verkracht

Praktijk

Houd voor een afspraak rekening met een wachttijd van 4 tot 6 weken. Je kunt een afspraak inplannen via deze link.

Verdriet & Verkracht

Annuleren

Kun je de afspraak niet nakomen? Je kunt kosteloos tot 24 uur van te voren de afspraak telefonisch of per e-mail afzeggen of verzetten.

Verdriet & Verkracht

Betaalmethode

Na de sessie ontvang je per mail de factuur, welke je per omgaande of in ieder geval binnen zeven dagen voldoet.

Verdriet & Verkracht

WKKGZ

Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle zorgverleners in Nederland voldoen aan eisen die in het kader van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg worden gesteld. Ook mijn praktijk JanetSchmidt voldoet aan deze eisen en is geregistreerd bij een onafhankelijke klachten- en geschilleninstantie, het NIBIG.

Verdriet & Verkracht

Tarieven 2024

Tarieven zijn inclusief btw. Een begeleidings-pakket kost € 666,- waarbij we 3 gesprekken hebben én je een gespreks-KAART voor thuis ter waarde van € 150,- mee krijgt. Voor online sessies gelden dezelfde tarieven. Het tarief voor een  aanvullende sessie is € 197,- incl. btw

Verdriet & Verkracht

Vergoedingen

Het consult wordt helaas niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Ik heb hier bewust voor gekozen vanwege de administratieve lasten en plichten welke opgelegd worden door de zorgverzekeraars. Dit gaat ten koste van de behandeltijd. Daarnaast hebben de meeste zorgverzekeraars de dekking van alternatieve geneeswijzen uit het aanvullend pakket geschrapt.

Janet_Schmidt_Gezinnen2
Janet_Schmidt_Gezinnen9
Schoolbegeleiding (3)

Mooie Woorden

Een moeder

Janet betrok mij bij de begeleiding en dat vond ik heel prettig.

De vader van mijn dochter (17 jaar) is 4 jaar geleden overleden en ze was zo vastgelopen dat ze nu hulp wilde. Janet betrok mij bij de begeleiding en dat vond ik heel prettig. Janet zag ‘meteen’ waar het probleem lag en met haar kennis en rust voelde ik direct vertrouwen. Het was alsof we elkaar al jaren kenden. Zo vertrouwd. Het werken met concrete materialen heeft mij heel veel inzicht gegeven in de relatie met mijn dochter in de gegeven situatie.
Nu mijn dochter zo goed geholpen is, overweeg ik terug te ga

Janet_Schmidt_Gezinnen1
Kim - 17 jaar

Maar ook was het best confronterend. Dankbaar.

Mijn vader is plotseling overleden en na bijna 4 jaar liep ik vast op school en wist ik het allemaal niet meer. Toen heb ik besloten dat ik verdere hulp moest zoeken. Het is voor tieners heel lastig om hulp te zoeken bij het rouwen, gelukkig ben ik na lang zoeken bij Janet terecht gekomen.
Ik vond de begeleiding van Janet heel fijn; we startten elke sessie samen met elkaar (mama er ook bij) we spraken even kort en daarna ging mama even weg en aan t eind van de sessie kwam ze er weer bij en bespraken we wat we hadden gedaan.
Ik vond dat Janet er heel veel van af wist en alles goed aanvoelde, als ze mij iets vroeg wat ik lastig vond om te antwoorden gaf zij aan wat zij voelde en vroeg me of dat klopte, elke keer wanneer ze dit deed klopte het. Heel bijzonder!
We werkten veel met duplopoppetjes en een KAART. Dat heeft mij veel inzicht gegeven, maar ook was het best confronterend. Je ziet jezelf daar staan op de KAART en je ziet waar je naar toe wilt maar iets houdt je tegen. Het waren vaak zware sessies maar ik heb er veel van geleerd en ben Janet dan ook erg dankbaar voor wat ze voor mij heeft gedaan!